Цьогоріч дев’ятикласники не здаватимуть ДПА за технологією ЗНО

, КП

06334У цьому році державну підсумкову атестацію за технологією зовнішнього незалежного оцінювання здаватимуть лише учні 11-х класів, а також студенти коледжів, технікумів і професійних училищ, які завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти. Учні 9-х класів здаватимуть підсумкову атестацію у письмовій формі, як і в попередні роки, роз’яснили у Міністерстві освіти і науки, пише «Урядовий портал».

Як раніше повідомляла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, запуск ЗНО в 9 класі планується до старту старшої профільної школи нової української школи. За чинним календарем реформи це орієнтовно після 2026-2027 навчального року.


Учням 11-х класів результати ЗНО зараховуватимуть як оцінки за ДПА з українська мови і літератури (частина з української мови) – обов’язково, на вибір – з математики або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття) і ще один з предметів, за якими складається ЗНО на вибір випускника.


Студенти закладів вищої та професійної освіти складатимуть ДПА у формі ЗНО тільки з двох предметів – української мови і на вибір математики або історії України.

 

Нагадаємо, реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання розпочалася 8 січня.

e-max.it: your social media marketing partner