Держава зобов’язала виробників продуктів розповідати покупцям усю правду про товар

,

08733В Україні набули чинності нові вимоги інформування покупців про придбані ними харчові продукти сьогодні, 6 серпня, повідомляють у міністерстві аграрної політики.


Відповідно до нових вимог, інформація про продукт має бути точна, достовірна і зрозуміла покупцеві.

На продуктах виробники повинні вказувати інформацію про наявність речовин, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість, наявність ГМО, розморожування або піддавання харчових продуктів іонізуючому випромінюванню, наявність доданої води тощо.

– На ринку існують швидкопсувні та більш небезпечні з точки зору мікробіології продукти, для яких має бути зазначена дата «вжити до». Така позначка інформуватиме про те, що на наступний за цією датою день продукт може ставати небезпечним (наприклад, сире або охолоджене м’ясо, сира риба, яйця)», – розповів генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Микола Мороз.

У міністерстві зауважили, як правильно наносити маркування про мінімальний термін придатності продукту, прописано у статті 18 закону «Про інформацію для споживачів харчових продуктів».

На продуктах, які залишаються безпечними після закінчення мінімального терміну придатності (наприклад, цукор чи кава), писатимуть «краще спожити до…» або «краще спожити до кінця…».

В обох випадках після закінчення терміну придатності торговельні мережі повинні вилучити продукти з реалізації.

e-max.it: your social media marketing partner