Польща змінить підходи до працевлаштування заробітчан

,

8983Представники партій Польщі виступають за подальшу роботу над урядовим проектом закону, який передбачає зміни принципів працевлаштування іноземців на сезонні і короткотермінові роботи. Проект документу пройшов перше читання і його спрямували на доопрацювання у сеймову комісію, пише Польське радіо. Відомо, що новації торкнуться громадян України, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та Росії.

Зокрема, зміни передбачають впровадження нового виду дозволу на сезонну працю, а також, так званий, багатосезонний дозвіл, що видаватиметься на три роки.


У польському уряді пояснюють, нова форма працевлаштування замінить дуже популярні спрощені процедури, тобто реєстрацію заявок у Повітових управліннях праці з метою взяти на роботу іноземця.


Згідно з проектом, дозвіл на сезонну роботу видаватимуть усім громадянам третіх країн в конкретних секторах економіки: у рільництві, садівництві і туризмі до 9 місяців календарного року.


Оновлення польського законодавства відбувається згідно з директивою Європейського парламенту 2014 року у справі умов прибуття і перебування громадян третіх країн з метою працевлаштування в характері сезонного працівника.

e-max.it: your social media marketing partner