Клімкін пояснив слова Порошенка про скасування віз із США та Азією

,

8984Незабаром Україна отримає безвізовий режим майже з усіма державами Латинської Америки, і деякими – азіатського регіону, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє LIGA.net.

– У нас є 27 країн... Думаю, найближчим часом, оскільки, до речі, і безвізовий режим з ЄС дає цьому абсолютно новий поштовх, у нас буде безвізовий режим майже з усіма країнами Латинської Америки. Над цим працюємо. Другий пріоритет – це азіатський регіон, за деякими (країнам) ми виходимо на безвізовий режим, за деякими – наприклад, мене недавно хтось питав про Японію – ми виходимо на новий етап фасилітації, думаємо, яким чином до цього рухатися, ведемо переговори. І те, що ми зробили в рамках підготовки до безвізового режиму з Євросоюзом, нам у цьому дуже допомагає, – сказав Клімкін.

Глава МЗС висловив надію, що «найближчим часом» Україна зможе вийти на безвіз із усіма країнами Шенгенського списку.

– Хоча це поняття, звичайно, умовне, оскільки по деяких країнах ми цього досягли, по деяким країнам це буде досягнуто найближчим часом. Наша мета – вийти найближчим часом на те, що понад 100 країн будуть відкриті для українців, – пояснив він і уточнив, що наразі ведуться переговори з багатьма азіатськими країнами. – Ми, я думаю, вийдемо на безвізовий з рядом країн південно-східної Азії. Просто не буду називати конкретні країни, оскільки переговори в стані просунутому або не просунутому. Але, тим не менше, 100%, що більш ніж на 100 країн ми вийдемо.

Учора, 11 травня, президент Петро Порошенко заявив, що «більше 35 країн Латинської Америки, Азії, пов'язані з ЄС угодами про безвізовий режим, автоматично будуть надавати українцям право подорожей». ЗМІ спростували цю інформацію.

Як повідомляла «КП», Рада ЄС затвердила безвіз для України учора.

Раніше за надання українцям безвізового режиму проголосував Європарламент.

Згідно з угодою, українці зможуть в’їжджати без віз до Австрії, Бельгії, Болгарії, Німеччини, Греції, Данії, Естонії, Ісландії, Іспанії, Італії, Кіпру, Латвії, Литви, Ліхтенштейну, Люксембурга, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Словенії, Угорщини, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швейцарії і Швеції.
e-max.it: your social media marketing partner