Випускники істфаку КДПУ просять назвати одну з вулиць Кіровограда іменем Філоретова

,

2096Випускники історичного факультету 2006 року Кіровоградського педагогічного університету імені Винниченка просять назвати одну з вулиць обласного центру іменем видатного науковця, кандидата історичних наук Віктора Філоретова, який трагічно загинув у лютому 2011 року.

Опублікувати відповідне звернення випускники звернулися до «КП».

«9 квітня Верховна Рада України прийняла закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Відбувається активне обговорення нової назви для Кіровограда, та в той же час, десятки вулиць нашого обласного центру ще й досі носять імена катів українського народу. Хоча ми маємо дійсно гідних діячів, які уславили наш край, присвятивши все своє життя розвитку нашого регіону. Світла пам'ять про них має бути увічнена у назвах вулиць міста», – йдеться у зверненні.

Зокрема, автори листа зауважують, що Філоретов був видатним науковцем, кандидатом історичних наук, деканом факультету історії і права, прекрасним педагогом, керівником, людиною з великої літери.

«Його трагічна загибель стала великою втратою для тисяч випускників історичного факультету. Бо для нас, випускників, він був не просто декан. Він був дороговказом, прикладом для наслідування, наставником, і другом. Неймовірне втілення професіоналізму, інтелекту, лідерства, і в той же час, щирості, простоти і людяності, надзвичайне почуття гумору і фантастична харизма, уособлення усіх кращих рис педагога і керівника, науковця і викладача, чоловіка і батька, таким був наш Віктор Миколайович. Його любили і шанували, щиро захоплювались величчю його особистості, його розумом і відкритістю, готовністю прийти на допомогу, вислухати, порадити, завжди відстоювати права своїх студентів, перейматися проблемами випускників. І нас, випускників –тисячі, в кожному куточку Кіровоградщини, по всій Україні, вчителі і науковці, держслужбовці і підприємці, директори і депутати усіх рівнів. Бо випускники історичного факультету – це велика когорта людей, об’єднана специфічним світоглядом, особливим ставленням до життя і людей», – розповідають про Філоретова його колишні студенти.

Автори звернення переконані, що було б абсолютно логічним, справедливим і закономірним, якщо б одна із вулиць Кіровограда, прилеглих до педуніверситету, отримала б ім’я Філоретова.
e-max.it: your social media marketing partner