Батькам загиблого героя Ільїна вручили синову нагороду

,

Заступник обласного військового комісара, полковник Микола Ржепецький вручив батькам загиблого в АТО Андрія Ільїна орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Відповідний Указ Президент Петро Порошенко підписав ще у травні, пише «Світловодськ».

– У мене в руках офіцерське посвідчення, це все, що залишилося від мого сина… Мені дуже боляче, що пішов з життя не лише мій син, а й наші найкращі діти України. Я вдячна нашому Президенту за нагороду, але орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеню вручається тим військовослужбовцям, які ще матимуть змогу отримати нагороду ІІ та І ступеню. Наших дітей убили на війні, це не АТО, це – війна. Я вважаю, що президент має переглянути своє рішення і нагородити наших дітей такими нагородами, які вони заслужили. Також хочу звернутися до всіх – до влади, громади: прошу вас, не перейменовуйте вулицю Ілліча на ім’я мого сина! Я категорично проти! Я побачила і почула, що говорять люди: якщо вони переживають за свої копійки, які їм доведеться платити за переоформлення документів, то нічого цього не треба… Я вважаю, що мій син заслужив на гідну пам'ять. А ще я заздрю матерям, які хоронили у труні тіло своєї дитини, ми ж звідти привезли лише маленьку коробочку… І якби ми побачили його тіло, то, можливо, нам було б легше, а так я його щодня чекаю, думаю, що зараз зайде... В останню розмову я сказала Андрію: «Я так без тебе сумую, я так хочу тебе обійняти!» А він відповів: «Я скоро приїду додому, і ти мене обіймеш, і наплачешся…» Я плачу й до сьогодні, – сказала Дар’я Ільїна.

Нагадаємо, Андрій Ільїн був старшим лейтенантом Збройних Сил України, командиром взводу 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади.

Загинув він у ніч на 22 січня цього року на блокпосту під Горлівкою, під час виконання службового обов’язку в зоні АТО. У тому бою з 30 бійців живими залишилося лише 10.


e-max.it: your social media marketing partner