Працівники сортодослідної станції в Ульяновському районі готуються мітингувати

,

Працівники сортодослідної станції Кіровоградської філії ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння та садивного матеріалу», що знаходиться в селі Новоселиця Ульяновського району, мають намір влаштувати акцію протесту на трасі «Київ-Одеса» в суботу, 25 липня. Про це «КП» повідомила ініціативна група.

Як пояснюють працівники, у квітні цього року Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко сказав, що землі державних підприємств підлягають розпаюванню і поділу між працівниками. Але останні землі чекають досі.

Люди дають керівництву час виконати обіцянку до 25 липня. Саме цього числа вони вийдуть мітингувати на дорогу Одеса-Київ на повороті до Новоселицької сільради. Якщо вимоги не виконають, працівники погрожують вдатися до більш радикальних дій.

Окрім того, колектив висуває ще шість вимог. Серед них – до 1 серпня повернути статус юридичної особи сортодослідній станції, до 5 серпня працевлаштувати всіх звільнених працівників, до 15 серпня розпаювати 831 гектар землі і передати його людям та погасити заборгованість із заробітної плати.

Проте найголовніша вимога – до 25 липня Міністерство аграрної політики та продовольства має анулювати наказ №807 «Про реорганізацію державних сортодослідних станцій».

– Цей наказ дав змогу ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння та садивного матеріалу» рейдерськими діями викинути на вулицю більше сотні працівників, по-варварськи заволодіти майном, земельними угіддями та коштами за товарну продукцію протягом трьох років, – йдеться у зверненні ініціативної групи колективу до голови Ульяновської райради Ігоря Кримського.

Працівники кажуть, вони неодноразово зверталися до різних інстанцій, аби отримати обіцяну землю, але ні до кого достукатися так і не змогли.

– Більше терпіти та чекати ми не будемо, – наголошують люди. – Зерно забирають, техніку хотіли забрати, та ми не дали, а тепер це й землю хочуть. Більше 20 пенсіонерів мали надію, але так і не дочекалися землі, померли. Ми, хто ще живий, цього не переживемо. Ми будемо діяти всіма законними методами, залучати всіх, кого можливо для реалізації свої законних прав на землю.
e-max.it: your social media marketing partner