Жителі області заборгували за комунальні послуги понад 130 мільйонів

,

Жителі Кіровоградщини заборгували за комунальні послуги 133,3 мільйона гривень станом на червень, повідомили в управлінні статистики області.

Зокрема, заборгованість споживачів за централізоване опалення та гаряче водопостачання сягнула 60 мільйонів гривень, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 30,7 мільйона гривень, за централізоване водопостачання та водовідведення – 22,1 мільйона гривень, за газопостачання – 18,7 мільйона гривень, за вивезення побутових відходів – 1,8 мільйона гривень.

Згідно з даними управління статистики, за централізоване опалення та гаряче водопостачання упродовж трьох місяців і більше не платили 30,7% користувачів, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 24,7%, за газопостачання – 12,3%, за централізоване водопостачання та водовідведення – 11%, за вивезення побутових відходів – 8,5%.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у червні цьогоріч, порівняно з торішнім червнем, збільшилися на 49,3%. Загалом же населенню області за житлово-комунальні послуги нараховано 42,1 мільйона гривень, що в 1,8 раза більше, порівняно з червнем 2014 року.
 
e-max.it: your social media marketing partner