Почесні громадяни Кіровограда написали звернення до містян

,

Десять почесних громадян Кіровограда виступили за повернення місту історичної назви Єлисаветград сьогодні, 21 серпня. Вони підписали звернення до містян, аби ті підтримали їхню думку. Відправлять це звернення і до обласної та міської влади.

Отож, до обговорення долучилися голова правління НВП «Радій» Євген Бахмач, очільник льотної академії Сергій Неділько, велосипедист, призер Олімпійських ігор Олександр Симоненко, міський голова в 2010-2014 роках Олександр Саінсус, настоятель Спасо-Преображенського собору отець Петро Сидора, головний лікар Кіровоградського обласного онкодиспансеру Володимир Яриніч, керівник Муніципального камерного оркестру Юрій Любович, архітектор Віталій Кривенко, колишній директор швейної фабрики «Зорянка» Володимир Курбатов, директор ТОВ «ЗАВОД-ФІРМА «ОСЬ» Віктор Желтобрюх.

Вони по черзі наводили історичні факти, що підтверджують їхню думку. Одні казали, що не можна вигадувати місту «клички», інші переконували, що відмовитися від імені святої – великий гріх, ще інші впевнені: після такого перейменування зміниться карма міста. Але всі, як один, заявили: «Єлисаветград! Не інакше».

– Я підтримую усіх. Ім’я дають при народженні. Батьки цього міста дали ім’я cвятої Єлисавети. Ми не маємо права його міняти. Тому виступаю за повернення історичної назви. Повністю погоджуюсь із колегами і прошу жителів міста й області підтримати позицію почесних громадян. Але все вирішить референдум, – сказав Олександр Саінсус.
e-max.it: your social media marketing partner