У Кіровограді учасники АТО заблокували маршрутку, щоб виховати водія

,

2399Два десятки кіровоградських демобілізованих бійців разом з місцевими активістами зупинили і заблокували маршрутку №113 на кінцевій зупинці сьогодні, 16 жовтня. Усе через те, що напередодні водій не захотів безкоштовно везти учасника АТО, інваліда війни Руслана Бірзула. Активісти кажуть, що вдалися до таких дій, бо їхній терпець увірвався: такі випадки трапляються в маршрутках періодично.

– Ситуація була наступною: зайшов інвалід війни, пред’явив посвідчення, водій відповів: «Плати гроші», хлопець сказав: «Ні!». Зрештою водій його повіз, але всю дорогу підстьобував. В той же день боєць написав заяву в міськраду, прокуратуру. Власник автопарку сказав, що вчора цього водія зняли з маршруту, але сьогодні він знову на робочому місці. От нам і довелося самотужки вирішувати питання. Ми мовчали, коли з маршруток виганяли учасників бойових дій, але коли інвалідів війни – таке терпіти вже не можемо. І такий випадок не єдиний, у нас є цілий список водіїв-порушників, – каже один із учасників акції, активіст об’єднання учасників антитерористичної організації «Бойове братство».

Водій маршрутки запевняє, що конфлікту як такого не було. Але після розмови з військовими він таки вивісив у салоні новий перелік громадян, які мають право на безкоштовний проїзд, в тому числі й інваліди війни.

– Сталося непорозуміння між мною і пасажиром пільгової категорії. Він показав мені посвідчення, проїхав безкоштовно до зупинки і вийшов, де йому потрібно. Зараз ми з ним знайшли повне взаєморозуміння, претензій він до мене не має, я перед ним вибачився, – сказав водій.

Активісти обіцяють, якщо випадки хамства з боку водіїв повторюватимуться, вони до всіх будуть навідуватися з виховною програмою.

– Зараз ми ще спокійно вийшли. Якщо ще таке повториться – будемо виходити знову. До того ж, придумаємо ще й інші методи, фантазії у нас вистачить. АТОшники – то страшна сила! – сміється один із учасників акції.

Міська влада в свою чергу пообіцяла розібратися з інцидентом вже наступного тижня.
e-max.it: your social media marketing partner