В області почали робити додаткові щеплення дітей проти поліомієліту

,

В області з 20 жовтня стартував перший тур додаткової імунізації дітей проти поліомієліту. Додаткову вакцинацію вирішили ввести через спалах хвороби, повідомляють в ОДА.

Необхідна вакцина надійшла до обласної дитячої лікарні як гуманітарна допомога від ЮНІСЕФ. Лікарі отримали 23 тисячі доз ІПВ (інактивованої), що застосовується для першої вакцинації, та 86 тисяч доз ОПВ (живої) – для повторного щеплення. Далі отриману вакцину розповсюдять по усіх лікарнях та ФАПах області.

– Додаткова вакцинація дітей проти поліомієліту буде проводитися в три тури. Перший тур триватиме три тижні. Після місяця перерви протягом двох тижнів буде проведено другий тур імунізації, а знову через місяць розпочнеться заключний третій двотижневий тур. Протягом перших двох турів буде вакциновано дітей віком від двох місяців до шести років, а під час третього туру – від двох місяців до десяти років, незалежно від того, чи були вони вакциновані раніше згідно календаря, чи ні, – розповів директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко і додав, що запаси вакцин достатні для проведення додаткової імунізації.  

e-max.it: your social media marketing partner