У Кіровограді стартував набір у нову поліцію

,

2407Набір до нової патрульної поліції розпочався у Кіровограді сьогодні, 22 жовтня. За півгодини після відкриття в обласній філармонії пункту прийому заявок свої анкети подало більше 140 охочих стати поліцейськими. Серед бажаючих служити – студенти, військовослужбовці, працівники МВС, продавці, безробітні і вантажники. Всього у Кіровограді планують набрати 250 осіб – це 24 екіпажі. Набір триватиме три тижні – до 12 листопада. Навчання для «щасливчиків», які пройшли конкурсний відбір, розпочнуться після різдвяних свят.

Із самого ранку біля входу у філармонію зібралося більше двох сотень людей. Серед них – Дарина і Віталій, які більше року служили в зоні АТО, в Луганській області.

– Зараз ми демобілізувалися, – розповідає Дарина. – Обоє служили в автомобільних батальйонах, я в 55, а мій хлопець – в 52. Вирішили і надалі допомагати нашій країні підтримувати порядок, тому прийшли подати заявки. Ми хочемо, щоб до поліцейських зверталися по допомогу, а не так, як ми звикли.

Спочатку бажаючі беруть бланк анкети, заповнюють і реєструються в комісії. Також можна подавати і електронну заявку, не виходячи з дому.

На урочисте відкриття набору приїхали на своєму службовому автомобілі і двоє кіровоградців – Руслан і Юлія, які вже кілька місяців проходять службу у новій поліції Києва.

– Коли побачив, що у Києві починається набір у поліцію, відправив онлайн-заявку, – пригадує Руслан Бондар. – Потім пройшов усі випробування і мене відібрали для роботи. У Кіровограді працював у сфері торгівлі. Зараз я – поліцейський. О сьомій ранку у нас починається робочий день, приходимо на загальне шикування, отримуємо зброю, автомобілі, потім роз’їжджаємося на закріплені райони і реагуємо на виклики.

Руслан розповідає, що вони приїжджають на виклик дуже швидко – за 5-7 хвилин. Кількість викликів залежить від дня. Якщо це п’ятниця або вихідні, то може бути і 18 викликів, у робочі дні – до п’яти.

– У злодіїв просто не вистачає часу від нас утекти, адже патрулів багато. Виклики доволі різні: просять зняти кошеня з дерева, або щоб ми сказали сусідам, аби ті зробили довший шланг на кондиціонері, бо сусідам капає на балкон, буває що розбороняємо сімейні бійки і розганяємо нетверезі компанії у дворах. Трапляється, переводимо бабусь через дорогу. Служба подобається, зарплата, як і обіцяли, вісім тисяч гривень.

За словами радника міністра внутрішніх справ України Зоряна Шкіряка, Кіровоград – чи не рекордне місто за кількістю подачі заявок до нової структури.

– Для міста з населенням у 245 тисяч – це прекрасний результат, – сказав він. – Хотілося б, щоб більше в лавах поліцейських було бійців, які захищали країну на сході. Головна задача патруля – повернення довіри людей до правоохоронних органів. Ви, кіровоградці, можете стати реальним плацдармом змін, до яких ми прагнемо. Вся Україна, де сьогодні працює нова поліція, на 85% довіряє цим молодим людям.

Серед найголовніших вимог до кандидатів, окрім віку від 21 до 35 років, відсутності судимості, наявності посвідчення водія категорії В, – прагнення якісних змін. Після збору заявок йтиме відбір анкет, співбесіди, тести.

– Думаю, ми наберемо велику кількість анкет, – керівник департаменту патрульної служби МВС майор Олександр Фацевич. – Чим більше заявок – тим якісніші будуть поліцейські. Відбір буде відкритим і чесним. Ті тести, яких багато хто боїться, зовсім не складні. Головне, щоб людина була достатньо адекватна й освічена, не обов’язково навіть мати вищу освіту. У людини повинно бути бажання служити і завойовувати довіру жителів міста. Для патрульних довіра городян – на першому місці. Це як наркотик: довіри хочеться більше і більше, тому вони намагаються якісно працювати. У Кіровограді запрацює один із кращих патрулів. Тому запрошуємо молодь, якій не байдуже, що відбуватиметься в їхньому місті. Подавайте заявки, це престижна професія.

– Це історична подія для Кіровоградщини, – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. – Ми розуміємо, що зараз потрібні зміни, бо система, яка ще створена за радянських часів, не може бути ефективною. Переконаний, що у нас в області достатньо освічених, сильних, цілеспрямованих і патріотичних людей, які готові взяти на себе відповідальність і працювати для жителів.

Прийом анкет відбуватиметься з 9:00 до 18:00 (крім вихідних) у приміщенні обласної філармонії за адресою: 

м. Кіровоград, вул. Орджонікідзе, 8.

e-max.it: your social media marketing partner