«Правий сектор» три години блокував залу засідань Апеляційного суду (ФОТО, ВІДЕО)

, Олена Сідорова

2556Бійці «Правого сектору» заблокували залу Апеляційного суду області і вступили в сутичку із поліцією після того, як суд прийняв рішення не відпускати на поруки одного із сімох їхніх активістів вчора, 8 грудня. Також бійці перекрили своїми автомобілями дорогу до будівлі суду.

Нагадаємо, Кіровський районний суд обрав запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою – для сімох представників «Правого сектору», яких підозрюють у вчинені збройного нападу та пограбуванні «Національної лотереї» в Кіровограді.

Після розгляду апеляційної скарги у справі Сергія Рипаленка, суд вирішив не змінювати міру запобіжного заходу і відправити його назад у СІЗО.

Таке рішення активістів не задовольнило і після вигуків «Ганьба!» вони дали команду штурмувати приміщення. Близько двох десятків бійців, серед яких і бійці Нацгвардії, забарикадували вхід до зали столами, стільчиками і лавками. У кімнаті залишились судді, прокурор, адвокат, преса, обвинувачений.

Вони вимагали, аби суд відпустив Рипаленка і щоб про інцидент заговорили всеукраїнські ЗМІ, а у своїх побратимів просили силової підмоги.

Після двогодинної блокади розпочалися перемовини із правоохоронцями. Опісля залу розблокували і дозволили провести слухання по справі іншої активістки Марти Кузів. Її суд звільнив на поруки народного депутата від БПП Олега Петренка та командира ДУК «Правий сектор» Андрія Стемпіцького.

Як уже повідомляла «КП», у неділю, 29 листопада, люди в масках і зі зброєю напали на відділення «Національної лотереї» у центрі Кіровограда. Вони потрощили меблі і забрали з каси 42 тисячі гривень, жорсткі диски з інформацією з відеокамер та комп’ютерний сервер. На ранок стало відомо, що автівку учасників розбійного нападу затримали на об’їзній Кіровограда.

Нагадаємо, торік у червні бійці «Правого сектору» захопили нафтопереробний завод у Долинській.

 

2555

 

2557

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner