У Кіровограді поліцейські затримали двох неповнолітніх аферисток

, Олена Сідорова

В обласному центрі місцеві жительки 15 та 17 років, ходили вулицями і «видурювали» у перехожих мобільні телефони. Тепер дівчатам загрожує до трьох років позбавлення волі, повідомляють в обласній поліції.

– Провівши низку розшукових заходів, правоохоронці вийшли на слід зловмисниць, – повідомив начальник Кіровоградського відділу поліції Ігор Пайлик. – Неповнолітні вже зізналися у скоєнні щонайменше п’яти шахрайств. Поліцейські перевіряють їх причетність до інших кримінальних правопорушень на території міста.

Жертвами аферисток стали громадяни віком від 15 до 35 років. Помітивши у руках перехожого дорогий телефон, дівчата знайомилися з ним й пропонували прогулятися. Потім просили мобілку, щоб зателефонувати. Поки одна відволікала власника телефону, інша сідала з чужим гаджетом у таксі, яке заздалегідь викликав їх знайомий.

У подальшому викрадені засоби зв’язку шахрайки продавали. Отримані грошові кошти у сумі від тисячі до двох тисяч гривень витрачали на розваги та власні потреби.

Проти зловмисниць розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.
e-max.it: your social media marketing partner