Паліативних кіровоградців просять розказати, чи вистачає їм знеболювального

,

2813Паліативних кіровоградців просять розповісти Кіровоградському обласному відділенню ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», наскільки вони забезпечені знеболювальними препаратами і чи надають їм належну допомогу медичні працівники.

– Торік у Кіровограді виявили близько тисячі паліативних пацієнтів. На знеболювання хронічного больового синдрому наркотичними препаратами для окремих категорій населення у минулому році з міського бюджету виділили більше 73 тисяч гривень. Але чи всі паліативні пацієнти були забезпечені знеболювальними препаратами? Чи знають сімейні лікарі, які не пройшли навчання по наданню паліативної допомоги вдома, що можуть призначати рецепти паліативним пацієнтам? – повідомляють в обласному відділенні «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» і додають, що дослідити цю тему взялася громадська пацієнтсько-лікарська рада, яку створили торік при департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

– Ми прагнемо дослідити реальний стан доступності адекватного знеболення для пацієнтів, які страждають хронічним болем. Однак ми будемо не лише досліджувати, а й докладемо зусиль для зміни ситуації на краще.  Тому наша пацієнтсько-лікарська рада закликає всіх говорити про факти, у яких порушуються права паліативних пацієнтів, – звертається співголова громадської пацієнтсько-лікарської ради Володимир Бочаров-Туз.

Звертатися можна за телефоном 068-330-78-94 (Вікторія), написати на електронну пошту [email protected] або звернутися за адресою: вул. Преображенська, 2, шостий поверх, офіс 14 (Будинок побуту).
e-max.it: your social media marketing partner