На Кіровоградщині працює перша в Україні пацієнтсько-лікарська рада

,

2864Першу в Україні громадську пацієнтсько-лікарську раду, яка допоможе налагодити діалог між пацієнтами та лікарями, створили на Кіровоградщині, повідомив представник міжнародного фонду «Відродження» Сергій Жук учора, 28 січня.

– Ми розглядаємо Кіровоград як позитивний регіон, адже він один із небагатьох, де є певні зрушення. Кіровоград є першим містом в Україні, де працює пацієнтсько-лікарська рада, яка покаже прозорість розподілу бюджетних коштів та обговорюватиме напрямки реформування медичної галузі, – відзначив Сергій Жук.

До складу громадської пацієнсько-лікарської ради ввійшли шість лікарів та шість представників пацієнтських громадських організацій.

Очолили раду директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко та експерт КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ» Володимир Бочаров-Туз.

– Ми створили громадську пацієнсько-лікарську раду восени торік. Відтоді щомісяця проводимо засідання та обговорюємо чимало важливих питань у медичній галузі Кіровоградщини. Як наслідок, визначаємо першочергові плани та працюємо над ними, серед яких – вивчення питання адекватного забезпечення паліативних пацієнтів знеболювальними препаратами, – підкреслив Володимир Бочаров-Туз.
e-max.it: your social media marketing partner