Волонтери Кіровоградщини передали бійцям унікальну автолазню (ФОТО)

, Олена Сідорова

2880Підприємці-волонтери з Кіровограда, Знам’янського та Олександрійського районів змайстрували і передали на схід бійцям другого батальйону 72 окремої механізованої бригади сучасну пересувну лазню вчора, 30 січня.

Один із ініціаторів проекту, який надав для переробки свою чеську автівку «Авіатіка», розповідає, що над створенням автобані у них пішло близько року.

– Ми періодично їздимо на передову, бачимо, чого їм не вистачає, тому ідея виникла на ходу, – розповідає чоловік. – Працювали по черзі: у кого був час, той і приступав до роботи. Повністю переробили кузов, підняли висоту на півметра. Лазня оснащена умивальником з гарячою і холодною водою, трьома душовими кабінками з новою сантехнікою, електророзетками, лавочками, пральною машиною, є дзеркало, система вентиляції повітря, чотири металопластикові віконця. Освітлення споживає всього 35 Ватт на годину. Електрогенератор потужністю 5,5 кВатт. Одному хлопцеві, щоб нормально покупатися, вистачить десь літрів 15 води.

Всередині лазню утеплили, оббили водотривкою фанерою та встановили бак на 450 літрів. Вода нагрівається за допомогою твердопаливного котла або ж від електрики. Одночасно тут можуть митися троє солдат і в той же час прати свої речі.

Бійці з радістю прийняли подарунок. Кажуть, що такої бані, як зробили для них волонтери, у них досі не було.

– Дуже приємно, що волонтери зробили такий чудо-комплекс для гігієни бійців. Це як квартира! На передній лінії я такого ніде не бачив. Молодці хлопці! Волонтери, не шкодуючи своїх сил, грошей, умінь, роблять для фронту все. Для того, щоб ми перемогли. Такої лазні у нас немає. Є бані військові, які розгортаються з палаткою. Вони трудомісткі. А це, дивіться, комплекс – приїхали, покупалися, попралися і далі поїхали. Приємно, що Кіровоградська область не пасе задніх у допомозі бійцям, – зазначив радник заступника міністра оборони на передній лінії, командир взводу 72 механізованої бригади Валентин Лихоліт і додав, що лазню бійці оберігатимуть, тому поставлять її подалі від обстрілів.

2882

 

 

 

 

 

 

 

2883

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2884

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2885

 

 2886

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2881

e-max.it: your social media marketing partner