Вимушені канікули учні Кіровоградщини відроблятимуть посиленим навчанням

,

3037Півторамісячні вимушені канікули школярі обласного центру та області відпрацьовуватимуть посиленим навчанням. Деякі діти сидітимуть по 7-8 уроків щодня, для інших скоротять весняні та літні канікули. Про це «КП» повідомив директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський.

– Зміни в розкладі можливі, додаткові уроки можна доставляти, але лише в окремі дні. Визначати додаткове навантаження треба відповідно до навчальних планів. Ці зміни вносяться на рівні навчального закладу, – повідомив Таборанський і пояснив, додаткові уроки можна доставляти, коли є, наприклад, фізкультура чи трудове навчання. Граничне навантаження для усіх класів різне. Важливо, щоб дирекція шкіл правильно його розподілила.

– Зараз ми рахуємо пропущені дні по кожній території і визначаємо, яким буде відпрацювання. Де можливо, це можуть бути додаткові уроки, другий варіант – кілька днів діти навчатимуться на весняних канікулах, третій – по суботах, але основна позиція – для учнів неперехідних класів – 1-8 і 10-х – продовжити навчання на пару тижнів у червні. У випускних класах, зрозуміло, буде ущільнення навчальної програми, об’єднання тем, – уточнив Таборанський.

Нагадаємо, близько сотні шкіл Кіровоградщини досі знаходяться на канікулах.
e-max.it: your social media marketing partner