«Колядника»-Немировського засудили до 10 років тюрми

, Олена Сідорова

3049Перший заступник Державної інспекції сільського господарства України, син екс-мера Новомиргорода Ігор Немировський, якого правоохоронці затримали за хабар у 357 тисяч гривень, сидітиме у в’язниці 10 років. Таке рішення приняв Кіровський районний суд Кіровограда сьогодні, 9 лютого, пише «Точка доступу».

Під час засідання обвинувачений виголосив останнє слово, в якому назвав ситуацію з хабаром провокацією та попросив суд повністю виправдати його.

Судді радились у нарадчій кімнаті майже дві години, після чого зачитали вирок.

У ньому, зокрема, йшлося про те, що суд критично поставився до всіх аргументів обвинуваченого Ігоря Немировського та його адвоката й, опираючись на надані прокурором відеодокази, вирішив покарати екс-заступника голови Держсільгоспінспекції.

Окрім позбавлення волі, суд заборонив Немировському обіймати посади в державних органах та органах місцевого самоврядування протягом трьох років, позбавив 5-го рангу держслужбовця та конфіскував половину майна, яке йому належить.

Нагадаємо, перший заступник Держінспекції сільського господарства України Ігор Немировський звинувачувався у вимаганні і отриманні хабара від виконавчого директора гірничодобувної компанії «Велта» Юрія Вольського за дозвіл на зняття верхнього родючого шару ґрунту, який підприємство повинно було отримати абсолютно безкоштовно.

Немировського затримали у серпні 2014 року співробітники Головного слідчого управління МВС.

Як розповіли «КП» жителі Новомиргорода, того дня відбувалася справжня погоня. Правоохоронці неслися за сином колишнього мера через усе місто. Той тікав полями. Затримали його неподалік Кіровограда.

Коли ж наздогнали, кажуть у міліції, Немировський заявив, що тікав, бо думав, що за ним женеться ФСБ, а гроші в машині – насправді не хабар, а зібрана для Збройних сил України від небайдужих громадян допомога.

Як уже повідомляла «КП», спочатку суд відпустив його під заставу в 80 тисяч гривень.
e-max.it: your social media marketing partner