Ларін про рішення Комітету ВР з перейменування: В історію можна увійти, а можна і вляпатися

,

3117Народний депутат, екс-очільник Кіровоградщини Сергій Ларін прокоментував рішення Комітету Верховної ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендувати парламенту перейменувати Кіровоград на Інгульськ, сьогодні, 15 лютого.

«В історію можна увійти, а можна і вляпатися. Тисячі людей вірили у справедливість і що Кіровограду повернуть його історичну назву Єлисаветград. Але сьогодні, під крики «Ми йдемо в Європу», проігнорувавши вимогу Венеціанської комісії, яка у своєму висновку зазначила, що процес перейменування має відбуватися з урахуванням думки населення, Комітет ВР з питань місцевого самоврядування сам вляпався в історію.

Наплювали на бажання людей, на соціологію, на висновки істориків, на рішення міськради, на здоровий глузд врешті-решт, і послали Європу подалі.

Називають себе «європейцями», але борючись з комуністичним минулим, самі ж уподібнюються цьому режиму.

Місто 170 років називалося іменем Святої Єлисавети!

Подивіться у дзеркало! Вам не дають спокою лаври тих, хто тричі перейменовував місто у 1920-1940-х?

Десятки тисяч жителів міста заявили, що хочуть жити у Єлисаветграді. Але влада не хоче цього чути. Судячи з їхньої логіки, і Свята Єлисавета була комуністкою!», - написав Ларін на своїй сторінці у Facebook.

Як уже повідомляла «КП», Комітет Верховної ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування сьогодні прийняв рішення рекомендувати парламенту перейменувати Кіровоград на Інгульськ.

Нагадаємо, рішення Комітету має суто дорадчий голос.

Раніше «КП» писала, що понад 35 тисяч кіровоградців проголосували за перейменування міста на Єлисаветград.
e-max.it: your social media marketing partner