Стрижаков захищає історичну назву Кіровограда в Страсбурзі

,

3136Екс-кандидат в мери Кіровограда Артем Стрижаков зустрівся з виконавчим секретарем Палати місцевих влад Конгресу Ради Європи Жан-Філіпом Бозулем щодо примусового перейменування Кіровограда, повідомив Стрижаков на своїй сторінці в Facebook.

– Нинішня влада і справедливість, очевидно, поняття несумісні. Комітет Верховної Ради України відверто наплював на волю десятків тисяч кіровоградців, прийнявши рішення рекомендувати парламенту Інгульськ. Подібні дії – порушення Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, одним із підписантів якого є Україна. Тому змушений був звернутися від імені більшості городян за підтримкою до Європи, – пише Стрижаков.

За його словами, Жан-Філіп Бозуль виказав підтримку, запевнивши, що Рада Європи звернеться до Верховної Ради України, щоб вплинути на процес перейменування Кіровограда. Міжнародна організація проведе засідання, на якому буде прийнято рішення, яких необхідно вжити заходів, аби права кіровоградців не були порушені.

Крім особистого візиту до Ради Європи, Стрижаков, в тому числі, звернувся в ОБСЄ і низки інших міжнародних організацій, покликаних забезпечувати виконання норм демократії в європейських державах.

– Якщо перейменування не можна відтермінувати, депутати повинні врахувати вибір більшості жителів - повернути місту історичне ім'я на честь святої за принципом десятків міст Європи і світу. Це не «русскій мір», це Європа, на підтримку якої ми маємо повне право розраховувати, – каже Стрижаков.
e-max.it: your social media marketing partner