Вчителька зі Знам’янки хотіла створити Кіровоградську Народну Республіку

,

3137Вчителя російської мови та літератури Знам’янської школи №3 Наталю Артем засудили на три роки (умовно) за розповсюдження сепаратистських настроїв та ведення антидержавницької пропаганди. Вирок винесли 11 січня цього року. Про це повідомляє Реєстр судових рішень, пише «Перша електронна».

Починаючи з 2010 року педагог займалася розповсюдженням матеріалів із закликами до насильницької зміни і повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади, а також розповсюдженням матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

На початку 2015 року вона почала вести спільноти в соцмережі «Кировоград Новороссия» та «Новороссия – наша земля/Русская весна».

У кінці червня минулого року вона розмістила три текстові документи під назвами: «Декларация о суверенитете Кировоградской Народной Республики», «Акт о провозглашении государственной самостоятельности Кировоградской Народной Республики», «Конституція Кировоградской народной республики».

На підставі статті 75 Кримінального кодексу горе-педагога засудили на три роки умовно з іспитовим строком на два роки.
e-max.it: your social media marketing partner