На Кіровоградщині відчутно впала кількість пропозицій на ринку праці – експерт

,

3596У Кіровоградській області з початком року відчутно впала кількість пропозицій на ринку праці, а також зменшилася кількість шукачів роботи, вважає керівник дослідницького центру компанії HeadHunter Руслана Березовська, пише Finance.ua.

– Січень – місяць свят і тривалих вихідних. Тому активність роботодавців і шукачів була трохи нижчою, ніж зазвичай. (…) Помітно впала кількість пропозицій в Кіровограді, Житомирі, Сумах та Полтаві. (…) Менше у порівнянні з попереднім місяцем розміщували резюме в Тернопільській, Волинській та Кіровоградській областях, – зазначила Березовська.

За словами експерта, рейтинг професійних сфер з найбільшою кількістю резюме не змінився. Активно шукають роботу у сферах інформаційних технологій, виробництві і продажах. Менш активно, зауважує фахівець, – маркетологи і піарники, бухгалтери і фінансисти, а також працівники у сфері консалтингу.

Найбільше пропозицій було для фахівців з продажу, IT-фахівців, здобувачів без досвіду роботи і студентів, працівників у сфері маркетингу, реклами і PR, а також адміністративного персоналу. Менш активно в порівнянні з попереднім місяцем роботодавці шукали банківських службовців, фахівців із закупівель, юристів і HR-фахівців. Також у зв’язку із закінченням курортного сезону впав попит на працівників у сфері туризму і готельно-ресторанного бізнесу.

– Змін у зарплатній політиці в січні не спостерігалося. Стабільне зростання курсу долара призвело до того, що ще в минулому році більшість роботодавців зафіксували розмір матеріальних компенсацій в національній валюті і зараз продовжують виплачувати зарплати в гривні. На початку року розмір окладу підвищили тільки тим, хто виконав план і суттєво вплинув на бізнес-показники минулого року. Варто зазначити, що третина роботодавців не беруться робити прогнози на цей рік і стверджують, що зарплатна політика компанії буде залежати від ситуації на ринку, – додала Березовська.
e-max.it: your social media marketing partner