У школах Компаніївського та Гайворонського районів рівень радону зашкалює

, КП

3622У приміщеннях шкіл Компаніївського та Гайворонського районах фахівці зафіксували критичну активність радону в повітрі, що у 20-46 разів перевищує нормовані граничні показники, повідомили працівники Кіровоградського місцевого осередку всеукраїнської екологічної громадської організації «Мама-86».

Нагадаємо, у 2012 році на Кіровоградщині стартував проект «Стоп радон», покликаний з’ясувати, а потім і знайти шляхи вирішення проблеми впливу цього іонізуючого газу.

Ініціатором проекту виступив тогочасний очільник області Сергій Ларін.

У рамках «Стоп радон» вперше в регіоні відбулося вимірювання об’ємної активності радону у приміщеннях соціальних об’єктів.

За результатами дослідження, чимало дитячих садків, шкіл та інших закладів, де концентрація радону у рази перевищувала норму, обладнали спеціальними системами провітрювання.

На цей рік у рамках «Комплексної програми захисту населення Кіровоградської області від впливу іонізуючого випромінювання на 2014-2018 роки» передбачено 733 тисячі гривень, 119 тисяч із яких заклав обласний бюджет. Решта суми мають виділити місцеві бюджети.

Як уже повідомляла «КП», у 2012 році обласний благодійний фонд «Розвиток Кіровоградщини» на реалізацію проекту «Стоп радон» виділив трохи більше мільйона гривень.
e-max.it: your social media marketing partner