Зять Кінаха десять років не платив оренду за приміщення підприємства у Кіровограді

,

3623Власник дочірнього підприємства «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», зять колишнього прем’єр-міністра Анатолія Кінаха Олександр Ковалко десять років не платив міській раді кошти за оренду цього приміщення, пишуть «Наші гроші».

Станом на 1 лютого цього року це підприємство має заборгованість перед міськрадою за оренду цілісного майнового комплексу «Кіровоградтеплоенерго» у сумі 10,12 мільйонів гривень. В суді зараз розглядається справа про стягнення з підприємства заборгованості на суму 6,69 мільйонів гривень.

Окрім того, суд залишив без задоволення апеляційну скаргу дочірнього підприємства «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» про визнання недійсною додаткову угоду до договору з міськрадою про оренду цілісного майнового комплексу підприємства теплових мереж «Кіровоградтеплоенерго». Таку постанову прийняв Дніпропетровський апеляційний господарський суд.

У жовтні 2004 року управління власності уклало договір з «Кіровоградтеплом» про оренду цілісного майнового комплексу державного КП «Кіровоградтеплоенерго». Вартість орендованого комплексу на момент підписання договору складала 36,1 мільйона гривень.

На початку 2005 року фірма звернулася до суду з вимогою визнати цей договір дійсним попри те, що він не був завірений нотаріально. Господарський суд Київської області позов задовольнив. Через рік, у квітні 2006 року, мерія та фірма підписали додаткову угоду про вилучення з переліку орендованих об’єктів трьох приміщень. А саме, будівлі по вулиці Академіка Корольова, 11, котельню по вулиці Московській, 190, вартістю та незавершеного будівництва південно-західної котельні по вулиці Промисловій, 2. Вартість цих приміщень була оцінена майже в три мільйони гривень.

У вересні 2015 року «Кіровоградтепло» звернулося в суд з позовом до Управління власності про визнання дійсною додаткової угоди, хоча вона так і не була нотаріально завірена. Приватники стверджували, що посадові особи Кіровоградської міськради неодноразово ухилялись від нотаріального посвідчення додаткової угоди, однак жодних доказів цьому факту не надавали.

У грудні 2015 року Господарський суд Кіровоградської області відмовився визнати укладеною незавірену нотаріально угоду. Тепловики спробували оскаржити дане рішення в Дніпропетровському апеляційному господарському суді, однак але їх скаргу суд залишив без задоволення.

Минулого літа Олександр Ковалко намагався вмовити міськраду стати одним з поручителів отримання ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку на суму 29,70 мільйонів доларів, однак рішення не набрало достатньої кількості голосів.
e-max.it: your social media marketing partner