Генпрокуратура оскаржить звільнення Лозінського

,

1120Генеральна прокуратура оскаржить дочасне звільнення від відбування покарання екс-нардепа-вбивці Віктора Лозінського, заявили у відомстві.

Там зауважили, що колишній нардеп, перебуваючи в установі відбування покарання, отримував заохочення, що є підставою для застосування щодо нього умовно-дострокового звільнення. Проте прокуратура Київської області оскаржила це рішення, бо мала підозри стосовно правомірності їх надання.

Відтак, якщо суд прийме рішення на користь прокуратури, застосування умовно-дострокового звільнення визнають незаконним.

Як уже повідомляла «КП», згідно з рішенням Бориспільського міськрайсуду, Лозінський має право на умовно-дострокове звільнення вже найближчими днями.

Раніше зазначалося, що захист Лозінського домігся для нього застосування «закону Савченко». Клопотання суд задовольнив частково, у відбутий термін зарахували 4 роки і 36 днів. Отже, він має право вийти на волю вже наприкінці березня - початку квітня цього року.

Нагадаємо, у 2014-му односельці Лозінського заявляли, що він довго не сидітиме.

У червні 2009 року Лозінський вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, заподіявши йому численні тяжкі травми за те, що чоловік зайшов у його угіддя.

У квітні 2011 року Дніпровський суд Києва засудив Віктора Лозінського до 15 років в'язниці, визнавши винним у вбивстві Валерія Олійника.

Проте пізніше вирок пом'якшили. Спочатку Апеляційний суд виключив зі справи епізод, в якому депутат добивав жертву автомобілем, і скоротив йому термін на рік, залишивши 14 років.

Пізніше Вищий спецсуд перекваліфікував обвинувачення Лозінському зі статті «Умисне вбивство» на «Заподіяння тяжких тілесних ушкоджень». У підсумку термін екс-депутатові скоротили до 10 років.
e-max.it: your social media marketing partner