В Україні опалення може подорожчати на 80%

,

2856З наступного опалювального сезону ціна на опалення для українців може зрости на 80%, заявив голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, (НКРЕКП) Дмитро Вовк, пише korrespondent.net.

Зростання тарифів на тепло відбудеться після того, як уряд прийме рішення про нові ціни на газ для теплокомуненерго (ТКЕ).

Згідно з чинною процедурою, Кабмін вже спізнюється з прийняттям нових цін для теплокомуненерго для набуття чинності з 1 квітня.

– Тому ми будемо пропонувати, щоб рішення приймалося, але нові ціни на газ для ТКЕ починали діяти з наступного опалювального сезону, – пояснив Вовк.

За його оцінкою, після підвищення вартості газу для теплокомуненерго тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%.

Окрім того, Вовк спрогнозував збільшення «соціального» тарифу на газ для населення на 53% з 1 квітня.

«Згідно з підписаним торік меморандумом з МВФ потрібно переглянути ціну до 1 квітня, досягти 75% імпортного паритету для населення і теплокомуненерго. З 1 квітня, я думаю, верхня ціна (7188 грн за тис. куб. м) незначно впаде – до 10%, а нижня ("соціальна") зросте до 5500 грн (з ПДВ)», - сказав Вовк.

Раніше в Мінрегіоні повідомили про те, що тарифи на житлово-комунальні послуги до 2017 року доведуть до ринкового рівня.
e-max.it: your social media marketing partner