У копи прийматимуть люди Кузьменка, Чорноіваненка і з орбіти екс-начальника УБОЗу

,

3715Комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, свободи слова, правової та антикорупційної політики погодила три кандидатури від громадськості в поліцейську комісію – Івана Владова, Олександра Приходька та Василя Даценка, на своєму засіданні сьогодні, 1 березня.

Зокрема, кандидатуру Івана Владова подала громадська організація «Центральноукраїнське об’єднання захисту прав «Люди та земля» при облраді, керівником якої він є. Фактично ж це креатура голови облради Олександра Чорноіваненка. У минулому скликанні Владов був заступником Чорноіваненка.

Подання на Василя Даценка підготувала облдержадміністрація. Сам Даценко нині є старшим інспектором сектору взаємодії з правоохоронними органами, з питань запобігання та протидії корупції апарату обласної державної адміністрації.

3717
Кандидатуру Приходька висунула фракція «Самопомочі» в облраді. Останній, до речі, є депутатом обласної ради. Сам він із Олександрії. Працює приватним нотаріусом і водночас керує громадською організацією «Рідний дім Олександрія». Приходька називають людиною з орбіти колишнього начальника УБОЗу в області Олександра Колтиріна.

Всього комісія розглядала сім подань. Окрім названих, пропонувалися кандидатури заступника голови обласного клубу «За правову державу» Юрія Ковальова та трьох представників громадської організації «Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів» Ярослава Турчина, Віталія Юраха й Олени Вергун.

Як уже повідомляла «КП», до складу територіальної поліцейської комісії входять п’ятеро осіб. Зокрема, один представник не з числа поліцейських, визначений міністром; один представник, визначений керівником поліції; один представник, визначений керівником місцевої поліції, а також два представники громадськості з числа осіб, які «мають бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет», обрані депутатами обласної ради.

Поліцейські комісії утворюються для забезпечення прозорого конкурсного добору на підставі оцінювання професійного рівня та особистих якостей кожного поліцейського, відповідності їх посаді.

На найближчій сесії обласної ради депутати шляхом рейтингового голосування мають обрати дві із трьох запропонованих кандидатур.

До складу комісії входять п’ятеро депутатів обласної ради: Леонід Орлов («Батьківщина»), Олександр Приходько («Самопоміч»), Артем Шевчук («БПП»), Андрій Флоря («Батьківщина») і Геннадій Лоцман («Опозиційний блок»)

Сесія обласної ради запланована на 25 березня.
e-max.it: your social media marketing partner