Кіровоградці приєдналися до акції «Нас списав Кабмін»

, Олена Сідорова

3738Кіровоградці приєдналися до акції протесту «Нас списав Кабмін». Пацієнти з важкими захворюваннями вийшли під стіни Кабміну з плакатами «У мене ВІЛ», «У мене гепатит» і створили імпровізоване звалище карток з іменами людей, яких влада «списала» помирати, вчора, 1 березня. На підтримку акції фото свого хворого сина з написом «У мене гемофілія. Мене списав Кабмін» опублікувала на своїй сторінці у Facebook кіровоградка Марина Ушакова-Дяченко.

Таким чином українці з важкими захворюваннями продемонстрували, що Кабмін не витримав термін 1 березня і не перерозподілив кошти на лікування смертельно хворих українців.

До 1 березня Кабмін, враховуючи пропозиції Комітету ВРУ, мав закласти у бюджет цього року кошти у розмірі 8,1 мільярди гривень для лікування тяжкохворих українців із такими захворюванням як ВІЛ, туберкульоз, онкологія, вірусні гепатити, гемофілія та інші. На сьогодні ж було виділено лише половину цієї суми – 4,1 мільярди гривень, що прирікає на смерть половину тяжко хворих українців.

Щодня в Україні від нестачі ліків помирає близько 1600 людей.

 

Нагадаємо, у Кіровограді проводять моніторинг, чи вистачає паліативним хворим знеболювального.

e-max.it: your social media marketing partner