На маршруті №500 «Олікс» обмежив кількість пільгових місць до двох

, КП

3745На маршруті №500 підприємство-перевізник «Олікс» обмежило кількість пільгових місць до двох. Таке оголошення нещодавно з’явилося в маршрутках. Попереджають: перестануть возити пільговиків з 9 березня.

«Враховуючи відсутність коштів в державному бюджеті на компенсацію пільгового проїзду, повідомляємо вас, що з 9 березня 2016 року перевізник за власний рахунок здійснюватиме перевезення громадян пільгових категорій на двох пільгових місцях», – йдеться в оголошенні. 

Попереджувальні оголошення про зміну пільгових перевезень перевізник розмістив ще півмісяця назад.

У Соколівській сільській раді тоді «КП» заявили, що компенсувати пільгові перевезення вони не мають права, оскільки не є замовниками.

– Оголошення розмістили не ми, а перевізники. Оскільки ми не є замовниками, то ми не маємо право заключати угоди з перевізниками, тому і за компенсацію не відповідаємо, – повідомили в Соколівській сільській раді.

3746Голова асоціації сільських голів у Кіровоградському районі зауважив, що у відміні пільгового проїзду сільська рада не винна.

– Компенсацію пільгових перевезень здійснює обласний, районний бюджет та бюджет об’єднаних громад. Оскільки об’єднаних громад у Кіровоградському районі немає, то повинні здійснювати оплату обласний і районний бюджети. Голова Кіровоградської райдержадміністрації запропонувала, щоб ми платили перевізникам цю компенсацію, – розповідає голова асоціації сільських голів в Кіровоградському районі, голова Созонівської сільської ради Дмитро Пузаков.

Водночас у райдержадміністрації сільській раді запропонували підписати угоди на спецперевезення.

– Як же ми можемо компенсувати, якщо ми навіть не являємося замовниками? Нам запропонували взагалі підписати угоди на спецперевезення. А спецперевезення – це екскурсії, дітей повезти в театр або ще кудись. До пенсіонерів і до пільговиків взагалі ніякого відношення спецперевезення не мають. За це нас будуть карати прокуратура, фінансовий інспектор… А райдержадміністрація повідомила, що буде закривати пільгові перевезення, – наголосив Пузаков.

Нагадаємо, раніше бійці повідомляли «КП», що ряд перевізників Кіровограда відмовилися безкоштовно возити учасників бойових дій.
e-max.it: your social media marketing partner