У Кіровограді розмальовують дитяче відділення лікарні на Фортечних валах

, КП

3752Викладачі та учні Кіровоградської дитячої художньої школи імені Осмьоркіна розмальовують дитяче відділення центральної міської лікарні, що на Фортечних валах, йдеться в сюжеті каналу «Кіровоград».

Уже другий тиждень, кожного дня, у вільний час група художників розмальовує лікарню. Малюнки створюють спеціальними акриловими фарбами, а потім покривають лаком. Стіни розмальовують яскравими та світлими кольорами. Малюють пташок, жучків, квіти, метеликів, равликів.

Художники впевнені, що такі малюнки будуть впливати на настрій і процес одужання маленьких пацієнтів.

– Ми думаємо лише про дітей, які будуть тут знаходитися. Для дитини найголовніше – це одужати, тому вибираємо світлі, позитивні та яскраві кольори. Коли дитина буде дивитися на таку картинку, вона буде про щось думати, розмірковувати, – розповідає директор художньої школи Анна Іванова.

Художник і викладач школи Валерій Давидов додає, що яскраві та позитивні малюнки будуть підіймати настрій, а для одужання це важливо.

– Хворобу перш за все потрібно перемогти в середині себе, своїм настроєм. А такі малюнки на стінах будуть його підіймати, – ділиться художник.

Медикам такі малюнки подобаються. Розповідають, що у відділені лікуватимуть дітей із захворюваннями на скарлатину, вітрянку, коклюш та кір. З такими хворобами діти будуть у лікарні до двадцяти днів. Тому такі малюнки підійматимуть настрій та додаватимуть відчуття комфорту і затишку.

Загалом художники мають створити у відділенні дев’ять малюнків і завершити роботу вже на наступному тижні.
e-max.it: your social media marketing partner