В обласному центрі діти, хворі на гемофілію, залишилися без ліків

,

3870У лікарнях Кіровограда закінчилися препарати для лікування дітей, хворих на гемофілію. Чиновники кілька місяців годують батьків маленьких пацієнтів порожніми обіцянками і кивають на обласних та столичних посадовців.

В обласному департаменті охорони здоров’я звітують, що в бюджеті на препарати виділили 320 тисяч гривень, але до сих пір їх так і не закупили. Посилаються на тривалу тендерну процедуру.

– Сьогодні відбуваються відкриті тендерні торги в обласній дитячій лікарні. Ми сподіваємося, що буде закуплено достатню кількість препаратів, – запевняє начальник департаменту Олег Рибальченко в інтерв’ю «Подробицям».

Та навіть якщо препарат, як обіцяють чиновники, і надійде в лікарні Кіровограда в кінці березня, його використовуватимуть тільки для невідкладної допомоги. А дітям, які потребують ці дорогі ліки для профілактики, їх не видаватимуть. У Кіровограді  таких дітей майже два десятки і їхні батьки навіть не уявляють, де брати гроші на дороге лікування.

Гемофілія – це невиліковне генетичне захворювання, пов'язане з порушенням згортання крові. При цьому захворюванні різко зростає небезпека загибелі від крововиливу в мозок та інші життєво важливі органи, навіть при незначній травмі.
e-max.it: your social media marketing partner