Коваленко звільняє неугодних керівників навчальних закладів заради своїх?

,

3887У Малій Висці наприкінці минулого тижня звільнили директора школи­інтернату Олега Підгорного. Чому так сталося – чоловік лише здогадується. Офіційно ж причина звільнення – порушення трудової дисципліни.

– Начальник кадрового відділу викликала мене в управління освіти разом із заступником. Запропонували мені перейти на посаду вихователя. Я відмовився. Потім запропонували помінятися посадами з заступником. Я також відмовився. Після цього мені показали документ про звільнення, – каже Підгорний.

Екс­керівник навчального закладу розповідає, що пропрацював у школі­інтернаті 12 років. Досі до нього не було жодних претензій. Навпаки, неодноразово нагороджували грамотами і різними відзнаками. Сьогодні має намір позиватися до суду, бо своє звільнення вважає незаконним.

– Подаватиму позов на управління освіти. Впевнений у тому, що мене на посаді відновлять. За мене стоїть увесь колектив. Люди сказали, якщо треба буде, – влаштовуватимуть акції протесту. У мене підтримка є, – констатує Підгорний і не обманює. У розпорядження «КП» потрапив лист, у якому працівники інтернату просять повернути посаду звільненому.

– Просимо вас дослухатися до нашої думки та розглянути можливість повернення Підгорного на свою посаду без затягування справи по судах, так як звільнення проведено з численними порушеннями і суд все рівно поновить його на роботі, але час відсутності директора не піде на користь закладу. Ми впевнені, що під керівництвом Підгорного колектив Маловисківської загальноосвітньої школи­інтернату І­ІІІ ступенів буде і в подальшому працювати над створенням умов для успішного розвитку нашого закладу, – йдеться у зверненні до очільників області.

Тим часом керівник профільного департаменту обл­держадміністрації Володимир Таборанський запевняє, що перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко у цій ситуації ні до чого, а тому відповідальність за рішення про звільнення керівника Маловисківської школи-­інтернату бере особисто на себе.
e-max.it: your social media marketing partner