«Теплоенергетик» позивається до Новенської селищної ради на мільйон через тарифи

, Олена Сідорова

Комунальне підприємство «Теплоенергетик» позивається до виконавчого комітету селищної ради Нового (Кіровоград) через ухилення від прийняття рішення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. Таким чином, підприємство вимагає відшкодувати йому 1 мільйон 190 тисяч 679 гривень збитків із місцевого бюджету. Про це «КП» стало відомо із тексту адміністративного позову.

«Виконавчим комітетом Новенської селищної ради допущено незаконну бездіяльність, що полягає в ухиленні прийняття рішення про встановлення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення для споживачів селища Нового, які надаються комунальним підприємством «Теплоенергетик», внаслідок якої підприємству завдано матеріальної шкоди», – йдеться у тексті документа.

У своїх збитках підприємство звинувачує тільки селищну раду, бо та відмовилася підвищувати тарифи з 27.05.2015 року по 10.09.2015 року.

«(…) Видатки на відшкодування втрат підприємства, що пов’язані зі встановленням тарифів на житлово-комунальні послуги на рівні, що унеможливлює отримання прибутку, фінансуються за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету», – аргументують у «Теплоенергетику».

Втім саме підприємство-позивач досі не сплатило судовий збір по своєму позову.

«На даний час КП «Теплоенергетик» перебуває у вкрай важкому матеріальному становищі…», – пояснюють на підприємстві.

Нагадаємо, виплату заробітних плат працівникам «Теплоенергетика», а це майже 4,5 мільйона гривень, здійснить міська влада.

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

e-max.it: your social media marketing partner