В Україні майже на третину скоротять кількість стаціонарних ліжко-місць

,

3922Міністерство охорони здоров’я зобов’язало лікарні скоротити кількість ліжко-місць. Згідно з наказом, кількість стаціонарних лікарняних ліжок не повинна перевищувати не більше ніж 60 на десять тисяч жителів, повідомляють у відомстві.

Процес скорочення ліжко-місць пояснюють необхідністю досягнення «оптимального балансу між економічною ефективністю і якістю й своєчасністю надання медичної допомоги населенню».

Уточнюють, що структурні підрозділи можуть самостійно регулювати кількість лікарняних ліжок для лікування в стаціонарі, але лише у бік зменшення.

«Постанова Кабінету Міністрів України встановлює норматив забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками в розрахунку не більше ніж 60 ліжок на 10 тисяч населення, з урахуванням надання спеціалізованої (вторинної) та високоспеціалізованої (третинної) медичної допомоги, з можливістю коригувати його в бік зменшення, залежно від захворюваності та регіональних особливостей. Дія постанови не поширюється на санаторно-курортні заклади, ліжковий фонд яких визначають відповідно до рівня захворюваності за профілем», – йдеться у повідомленні МОЗ. 

 

Нагадаємо, ліжковий фонд лікувальних закладів області в півтора рази перевищує показник, визначений Кабміном.

e-max.it: your social media marketing partner