У Знам’янському районі зафіксували спалах гепатиту А

, Олена Сідорова

3952У селі Мошорине Знам’янського району зафіксували спалах вірусного гепатиту А, повідомляють у Держсанепідслужбі області.

Згідно з повідомленням, на гепатит А захворіло п’ять осіб, серед них одна дитина. Усіх хворих негайно госпіталізували до інфекційного відділення Знам’янської центральної лікарні.

«Станом на 17 березня діагнози клінічно та лабораторно підтверджено трьом захворілим (двом дорослим та одній дитині – учню 10 класу Мошоринської школи), по двох випадках обстеження тривають», – йдеться у повідомленні.

У ході проведення епідрозслідування встановлено, що всі хворі з однієї родини. Своє захворювання постраждалі пов’язують із відвідуванням одного із місцевих кафе. З них двоє жінок періодично працювали в цьому закладі.

Підрозділи Держсанепідслужби провели обстеження дому потерпілих. У навчальних закладах та кафе взяли проби води на коліфаги та санітарно-хімічні показники, змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, ентеробактерії. За виявлені порушення дотримання санітарного законодавства складено чотири протоколи та винесено дві постанови на штраф керівництву кафе.

 

Нагадаємо, минулого тижня у знам’янському дитсадку зафіксували спалах кишкового грипу.

e-max.it: your social media marketing partner