У Кіровограді візуалізували обласний бюджет охорони здоров’я

,

4019Аналітики Кіровоградської мережі ЛЖВ вперше перетворили обласний бюджет охорони здоров’я в інтерактивну інфографіку. Раніше з бюджетом охорони здоров’я можна було ознайомитися лише у таблицях та звітах. Проте відтепер він став доступним для сприйняття, повідомляють в організації.

За сприяння департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації аналітики зібрали, проаналізували та узагальнили розподіл видатків обласного бюджету на цей рік у галузі охорони здоров’я. За технічної підтримки спеціалістів ГО «Об’єднання «Центр політичних студій та аналітики» цифри звели в інтерактивну інфографіку.

Чиновники визнають, що таке подання інформації дійсно доступніше для сприйняття.

– Сприйняття цієї інформації – завжди було цікаво для всіх. І не тому, що ми не публічні. Ми звіти робимо регулярно. Мова йде про сприйняття цифр. Це потрібно робити таким чином, щоб це було цікаво кожному громадянину. Тому форма візуалізації дійсно проста і доступна кожному. Це може бути розміщено і на нашому сайті, – прокоментував директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Олег Рибальченко. – Ми будемо підтримувати цей проект, щоб  ми могли порівняти результати річного звіту. Думаю, тоді ми отримаємо відгуки і будемо удосконалювати.

У Кіровоградській мережі ЛЖВ додають, що планують отриману інформацію деталізувати у розрізі по кожному закладу охорони здоров’я.

Зараз інтерактивна інфографіка працює у тестовому режимі за посиланням.
e-max.it: your social media marketing partner