У Добровеличківському районі зареєстрували перший випадок захворювання на ботулізм

,

4070У Добровеличківському районі зареєстрували перший у цьому році випадок захворювання на ботулізм. Дівчина вживала м’ясний домашній паштет, після чого потрапила до обласної лікарні, повідомляють у Держсанепідслужбі області.

«Її госпіталізували до інфекційного відділення обласної лікарні з ознаками ангіни – почервонінням та сухістю слизових оболонок ротової порожнини, утрудненим ковтанням та порушенням зору – нечітке зображення предметів, «сітка» перед очима. На шосту добу після появи перших ознак захворювання було встановлено діагноз – ботулізм. Перебіг хвороби легкий, дівчина продовжує лікуватись. Ботулізм підтверджений лабораторно», – йдеться у повідомленні.

Причина захворювання – вживання м’ясного паштету домашнього приготування, в якому накопичився токсин збудника ботулізму.

Нагадаємо, у минулому році на ботулізм захворіло четверо дорослих, всі пролікувалися та були виписані додому. Торік перший випадок захворювання також зареєстрували у березні, джерелом інфекції стали домашні консервовані абрикоси.
e-max.it: your social media marketing partner