У Кіровограді пройде масштабна виставка стендового моделізму

, Олена Сідорова

4071У приміщенні центрального офісу авіакомпанії «УРГА» пройде Третя відкрита виставка-конкурс стендового моделізму «KIROVOGRAD SCALE MODELS FEST» з 2 по 3 квітня, повідомив голова оргкомітету заходу Володимир Цись сьогодні, 29 березня.

До участі у виставці запрошені моделісти, любителі історії, керівники Центрів і Станцій юних техніків, клубів і студій, а також колекціонери масштабних моделей.

– Така виставка слугуватиме перш за все популяризації моделізму серед дітей та молоді, вихованню у них патріотичного світогляду, – відзначила начальник управління освіти Кіровоградської міської ради Лариса Костенко.

Приїхати в Кіровоград зголосилося вже близько восьми десятків майстрів з України, які везуть із собою 580 моделей авіаційної, бронетехніки, кораблів, вітрильників, автомобілей, космічних апаратів, «фентезі», сюжетів бойових дій, воїнів тощо.

– Участь у виставці братимуть діти від шести років, а також дорослі. Найстаршому учаснику – 63 роки. Це одна із наймасштабніших виставок, яка коли-небудь проводилася в Україні. Окрім того, на виставці будуть представлені не лише моделі старої військової техніки часів Другої світової війни, а й сучасні моделі. Події на сході зачепили дітей, тому будуть роботи, пов’язані і з бойовими подіями на сході, – наголосив Володимир Цись.

Також учасникам виставки покажуть один із двох наявних у Кіровограді 3D-принтерів, який виготовлятиме сувеніри.

Гості виставки зможуть придбати сувенірні моделі та відвідати майстер-класи.

Офіційне відкриття виставки відбудеться 2 квітня об 11:00. Вхід – вільний.
e-max.it: your social media marketing partner