Пошта «КП»: Звертаємося до всіх жителів сіл області переглянути свої рішення стосовно так званої «децентралізації»

,

4101Жителі села Петроострів Новомиргородського району на своїй сходці вирішили не об’єднуватися з іншими громадами, бо не вважають, що децентралізація від влади піде їм на користь. З таким листом до «КП» звернулися депутати районної ради Микола Неруш і сільської ради Валерій Близнюк.

«Прочитавши публікацію народного депутата України від «Опозиційного блоку» Сергія Миколайовича Ларіна, ми повністю розділяємо його думки про те, що проводиться політика насильницького об'єднання громад, яке призведе до непоправних наслідків.

На сходці жителів села Петроострів прийнято рішення: не давати згоди на входження в іншу громаду, а як і раніше будувати життя своїми корінними жителями під керівництвом своєї сільської ради та депутатського корпусу. Бо це, з діда-прадіда, наше село, наша мала батьківщина.

Про це ми направляємо делегацію та лист-протест головам районної державної адміністрації Олександру Сенченку та районної ради Сергію Совенку.

Через газету «Кіровоградська правда» звертаємося до всіх жителів сільських населених пунктів області переглянути свої рішення стосовно так званої «децентралізації», тому що це – шлях у нікуди, це не вирішення соціально-економічних проблем, інфраструктури – це шлях до зникнення самого села.

Така «децентралізація» віддаляє людей від влади, а не навпаки наближає. Краще ліквідувати районні адміністрації, а не сільські ради.

Рекомендуємо місцевій владі не порушувати закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» і Закон України «Про добровільне об'єднання територіальних громад», – йдеться у листі.
e-max.it: your social media marketing partner