Кіровоградський спецпризначенець понад рік перебуває у полоні

,

4117Кіровоградський спецпризначенець Сергій Глондар понад рік – 407 днів – перебуває у полоні. Контрактника захопили під Дебальцевим бойовики «війська Донського», йдеться в сюжеті «СТБ».

Бійця терористи утримують у Донецьку. Раз на місяць він телефонує дружині в Кіровоград. Каже, що бойовики його й інших полонених водять на роботу, запитує про обмін і сподівається повернутися додому.

Дружина бійця зверталася до Міністерства оборони, СБУ, Адміністрації Президента та навіть Європейського суду з прав людини, проте результату ніякого.

– За цей період у нього народилася друга донька. Їй уже п’ять місяців, – каже дружина Сергія. 

Його сестра Людмила поїхала до Адміністрації Президента вимагати визволення її брата та десятків інших полонених.

– По сьогоднішній день, я вважаю, не вжито жодних заходів для того, щоб звільнити хлопців з полону, – каже жінка.

У СБУ з таким твердження не згодні. Кажуть, забрати з полону вдалося вже зо три тисячі українців, звільнити залишилося 127 чоловік. Утім, зробити це – не просто.

– Сусідня держава розуміє, що їх можна використовувати для того, щоб «торгуватися». Наприклад, змінити Конституцію України, прийняти закони про амністію або провести вибори на зручних їм умовах, – сказав радник голови СБУ Юрій Тандит і запевняє, що робота триває щодня і обов’язково має завершитися успіхом.
e-max.it: your social media marketing partner