У Кіровограді консорціум соцкомпаній проведе опитування щодо перейменування?

,

larin6Народний депутат від «Опозиційного блоку» Сергій Ларін перш, ніж перейменовувати Кіровоград, пропонує провести серед жителів міста опитування консорціумом найавторитетніших соціологічних компаній України щодо нової назви. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Ларін вважає, лише отримавши результати дослідження, можна ставити питання про перейменування Кіровограда на порядок денний.

Крім того, парламентарій склав дорожню карту, яка, на його думку, повинна зняти питання насильницького перейменування міста і маніпуляцій громадською думкою.

Зокрема Ларін пропонує «підготувати звернення до спікера ВР та лідерів парламентських фракцій від депутатів міської ради, авторитетних жителів міста з пропозицією відкласти розгляд питання про перейменування до проведення valid public opinion poll (надійного опитування) і громадських слухань».

Він також виступає за організацію «повноцінних громадських слухань з дотриманням процедури, прописаної в Статуті територіальної громади Кіровограда з обов'язковою участю членів Комітету ВР і директора Інституту Національної пам'яті».

Народний депутат наполягає на проведенні виїзного засідання профільного Комітету ВР у Кіровограді.

«Провести виїзне (у Кіровограді) розширене засідання Комітету за участю керівників міста, лідерів фракцій у міськраді, голів райрад, почесних громадян міста, на якому презентувати результати опитування і громадських слухань. Організувати збір підписів городян під резолюцією на підставі результатів опитування, і вже тоді ставити на порядок денний питання про перейменування.
Або взагалі його «заморозити» до поліпшення соціально-економічного становища, мінімум років на п'ять, або до вступу України в ЄС», - написав він.

Ларін також закликає об'єднатися не «за» чи «проти» тої чи іншої назви міста, а «проти свавілля, коли Київ вирішує долю Кіровограда без думки його жителів».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі Кіровограда обурені ігноруванням їхньої думки в питанні перейменування міста.

Восени 2015 року відбулося загальноміське опитування, за результатами якого понад 35 тисяч жителів Кіровограда висловилися за повернення місту його історичної назви Єлисаветград.
e-max.it: your social media marketing partner