На виставі «Оскар і Рожева пані» вдалося зібрати вісім тисяч гривень для важкохворих дітей

,

4131У рамках благодійного арт­проекту «Оскар і Рожева пані» за участі актриси Ірми Вітовської та акторів Івано­Франківського академічного театру вдалося зібрати вісім тисяч гривень для важкохворих діток. Кіровоград став четвертим містом, жителі якого побачили відому виставу.

– Ми створили проект, щоб привернути увагу суспільства до теми, яка існує і довгий час була закрита. Наше суспільство мало обізнане, що таке паліативна допомога, хто такі паліативні пацієнти і як ними стають. Я навіть спілкувалася про допомогу та сприяння влади, то дехто з міністрів, які не пов’язані з медициною, не знали, що таке паліатив, – зазначила заслужена артистка України Ірма Вітовська, яка у виставі виконала роль Рожевої пані.

За її словами, 70 тисяч дітей на рік в Україні потребують паліативного статусу, а 18 тисяч помирають. Відтак потрібно законодавчо вирішувати це питання.

Вистава має чотири складові: інформаційну, соціальну, благодійну та мистецьку. За півроку вдалося зібрати більше 600 тисяч гривень.

У Кіровограді небайдужі глядачі пожертвували 8391 гривню.

– Ми вирішили кошти зі скриньок передати місцевому духовенству, яке опікується дитячим онкогематологічним відділенням у Кіровограді. Сьогодні ми відвідали лікарню, дітей, – повідомила актриса.

 

4132

e-max.it: your social media marketing partner