«Воля» вимагає почути голос громади у перейменуванні міста

,

4134Громадська організація «Воля» вимагає від влади поважати Конституцію, основні міжнародні акти з захисту прав людини та почути думку громади у перейменуванні Кіровограда. Про це йдеться у тексті заяви, яку має в своєму розпорядженні «КП».

«Днями члени парламентського комітету прийняли ще один проект постанови про перейменування Кіровограда. На цей раз – у Кропивницький.

Більшість кіровоградців висловлює категоричну незгоду з намаганням нав’язати нам чергову штучну надуману назву! Наше місто має свою рідну, історичну українську назву! Назву, яку дала нашому місту фортеця на честь Святої Єлисавети, матері Іоанна Хрестителя! Назву, з якою місто прожило майже 200 років!», – йдеться у заяві.

У громадській організації наголошують, що джерелом влади в Україні є народ, відтак, якщо і шукати компроміс, то, відповідно до волевиявлення жителів міста.

«Прикриваючи свої дії «пошуком компромісу», агресивна меншість знов нав’язує більшості кіровоградців своє неоднозначне бачення. Адже назва, яку під час вищезгаданого громадського опитування підтримали менше 2% містян – в межах статистичної похибки – тільки викличе розкол в громаді та спричинить хвилю народного обурення і протистоянь, – зауважується у тексті заяви. – Кіровоградці хочуть спокою, люди хочуть жити у мирі та злагоді. Але якщо влада знову продемонструє неповагу до прав людини, до нашого права самим обрати назву свого рідного міста, боротьба мирними та законними методами відновиться з першого ж дня».

«Ми ніколи не погодимося з тим, щоб окрема група людей, яка не бажає нікого чути й рахуватись із вибором більшості містян, диктувала свої «єдино правильні» умови! Перейменування міста повинно відбутися в демократичний, цивілізований спосіб. Ми вимагаємо від влади поважати Конституцію та основні міжнародні акти із захисту прав людини, повернутись обличчям до людей та врешті-решт почути думку народу, представниками якого вона є», – заявляють у «Волі».

Як уже повідомляла «КП», кіровоградці масово приєднуються до флешмобу #Запитай_у_мене_як_назвати_моє_місто.
e-max.it: your social media marketing partner