Опозиція підготувала 10 кроків, які зупинять кризу

,

4141«Опозиційний блок» підготував програму, яка складається з 10 кроків по виходу України з кризи. Вони стосуються сфер, що потребують термінового рішення. У першу чергу, це – відновлення миру в країні, підвищення зарплат і пенсій, скасування пенсійної реформи, стимулювання розвитку економіки та децентралізація, заявив народний депутат Сергій Льовочкін, повідомляють у політсилі.

– Україна потребує програми відродження. Період правління дилетантів і комівояжерів йде до завершення. На зміну їм повинні прийти професіонали, потрібен план, який дасть результат, – зауважує політик. – «Опозиційний» блок підготував цей план - 10 кроків по виходу з кризи. Його основна ідея: розвиток економіки і поліпшення життя людей стає національною ідеєю. Результати такого підходу відчує кожен українець, причому вже в перші місяці дії нашої програми.

За словами парламентарія, першим пунктом плану є відновлення миру в Україні.

– Миру не можуть домогтися лише ті, хто не хоче його досягти. За наявності політичної волі він досяжний в стислі терміни. Потрібно послідовно реалізовувати Мінські угоди. Цього чекає від нас весь світ, і у виконанні такого плану ми отримаємо повну міжнародну підтримку, – пояснив він і додав, що закінчення війни звільнить десятки мільярдів гривень, які будуть спрямовані на підвищення зарплат і пенсій, розвиток регіонів, реалізацію інфраструктурних проектів.

Сергій Льовочкін нагадав, що в парламенті знаходиться законопроект «Опозиційного блоку», який дозволяє забезпечити підвищення доходів українців на 42% за рахунок реального макроекономічного прогнозу. А після закінчення війни – відновлення життєвого рівня громадян буде ще більш значним.

– Зростання життєвого рівня українців, реінтеграція Донбасу і програма його відновлення дадуть поштовх українській економіці. Створення миру і стабільності зробить Україну привабливою для іноземних інвестицій. Прагматична політика дозволить відновити втрачені за останні два роки ринки експорту. Все це виведе нашу країну на траєкторію сталого розвитку, – переконаний він.

Також, за словами народного депутата, додатковий поштовх дадуть пропоновані «Опозиційним блоком» кроки щодо внутрішньої модернізації країни. Зокрема, мова йде про збереження ПДФО на рівні 15%, зниження податку на прибуток з 18 до 15% і відновленні спеціального режиму оподаткування для сільгоспвиробників.

– Окремим пунктом внутрішньої модернізації є реальна децентралізація, яка передасть на місця всі повноваження в економічній та гуманітарній сфері. При цьому повноваження будуть підкріплені необхідними фінансами. Так, до місцевих бюджетів повинні надходити 100% зборів від ПДФО і 50% від податку на прибуток.
Зниження податків стане ще одним стимулом для відродження бізнесу, а реальна децентралізація зробить регіони зацікавленими у розвитку економіки. Опозиційний блок впевнений в тому, що ці кроки будуть успішними. Тому в програмі закладені такі пункти, як скасування так званої «пенсійної реформи», суть якої в підвищенні страхового стажу та оподаткуванні працюючих пенсіонерів, і мораторій на зростання комунальних тарифів. Ми впевнені в тому, що зростання економіки дасть необхідні кошти на ці соціальні заходи. А стабільний розвиток країни дасть можливість більше ніколи не повертатися до політики нескінченного затягування поясів, – зауважив Сергій Льовочкін і підкреслив, що ще одним своїм завданням «Опозиційний блок» бачить ухвалення нової Конституції, основними новаціями якої стануть велика демократизація країни, глибока децентралізація влади на користь всіх без винятку її регіонів, судова реформа і ефективна система управління державою.
e-max.it: your social media marketing partner