Світловодська міськрада просить область взяти на своє утримання ПТУ №5

,

4142Світловодська міська рада просить обласну взяти на своє утримання ПТУ №5, або надати дотацію на забезпечення роботи навчального закладу. Відповідне рішення опубліковане на сайті міськради.

Зокрема у ньому сказано, що коштів на фінансування училища у міськради немає.

«У зв’язку з відсутністю коштів на фінансування ПТУ №5 м.Світловодська, яке є у державній власності та знаходиться на балансі міністерства освіти і науки України, на даний час не передане в комунальну власність та на баланс міста, Світловодська міська рада звертається до Кіровоградської обласної ради взяти на своє фінансування цей навчальний заклад, або ж надати стабілізаційну дотацію на утримання закладу для підготовки робітничих кадрів та освітню субвенцію для навчання учнів, які отримують повну загальну середню освіту», – йдеться у рішенні.

Втім, якої суми забракло міському бюджету Світловодська – не уточнюється.

Нагадаємо, Світловодське ПТУ №5 готує учнів за спеціальностями: електрогазозварник, кухар, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування, водій категорії С, слюсар з ремонту автомобілів, контролер-касир, адміністратор, а також квітникар і озеленювач.
e-max.it: your social media marketing partner