В області вдвічі збільшився травматизм на виробництві

, Олена Сідорова

4254На Кіровоградщині з початку року рівень загального травматизму збільшився у 2,3 рази. Загалом травмувався 21 працівник проти дев’яти осіб за аналогічний період минулого року. Про це повідомив начальник управління Держпраці в області Сергій Подорожний сьогодні, 14 квітня.

Зокрема, ріст травматизму спостерігається в машинобудуванні (п’ять випадків), по два в житлово-комунальному, сільському господарстві, металургії, гірничорудній і нерудній промисловості, один випадок стався в лісовому господарстві. Минулого року в цих галузях травматизму не було.

Смертельно травмувалися два працівники в металургійній промисловості та один у гірничорудній та нерудній промисловості. За аналогічний період минулого року смертельні випадки були відсутні.

Окрім того, 12 осіб травмувалося по причині падіння з висоти.

– Ми провели 363 превентивних заходів щодо запобігання виникнення нещасних випадків та аварій на виробництві та попередження порушень вимог трудового законодавства. Жодна область стільки заходів не проводила. Але, попри проведення такої кількості превентивних заходів, постійний нагляд управління, наради, семінари, зустрічі з трудовими колективами, у нас в області все одно вдвічі збільшилася кількість нещасних випадків. А все тому, що люди не думають про своє здоров’я… Вони просто не звертають на це уваги, – наголосив Подорожний.
e-max.it: your social media marketing partner