Облрада проситиме Київ відтермінувати «судний день» переходу на ОСББ

,

2856Депутати обласної ради мають намір клопотати перед Кабміном і профільним міністерством про відтермінування на півроку переходу на ОСББ. Відповідний проект рішення вже оприлюднений на сайті органу самоврядування.

Зокрема у проекті звернення зазначається, що наразі для реалізації закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» не вистачає цілого переліку супутніх підзаконних актів, які б забезпечили легітимний перехід до ОСББ.

Зокрема зазначається, що не вирішеним залишається питання про затвердження порядку списання з балансу багатоквартирних будинків, у яких розташовані приміщення приватної та інших форм власності.

Також депутати звертають увагу на невизначений порядок проведення конкурсу на призначення управителя багатоквартирним будинком.

Автори проекту рішення наголошують і на тому, що не затверджено остаточну редакцію типової угоди про управління багатоквартирним будинком.

Крім того, наразі відсутній порядок щодо набуття співвласниками багатоквартирного будинку прав на земельні ділянки

З огляду на це, депутати проситимуть столичних можновладців відкласти перехід на ОСББ з липня 2016 року на січень 2017 року.
e-max.it: your social media marketing partner