Чорноіваненко може позбутися посади, бо не пройшов спецперевірку

,

ChornoivanГолова обласної ради Олександр Чорноіваненко може позбутися своєї посади, так як не пройшов необхідної спецперевірки, повідомили «КП» у Центрі співпраці та підтримки міжнародних проектів.

Зокрема у Центрі пояснюють, що відповідну спецперевірку Чорноіваненко мав пройти у рамках закону «Про запобігання корупції».

- Згідно з листом Кіровоградської обласної ради від 23 лютого 2016 року нам повідомили, що Чорноіваненко не мав проходити спеціальну перевірку, оскільки не вперше обирався на посаду. Однак у Мінюсті роз’яснили, що голови обласних та районних рад мають проходити спеціальну перевірку незалежно від повторності обрання на посаду.

Водночас, Головне територіальне управління юстиції в області після перевірки журналів вхідної кореспонденції встановило, що протягом 2014 року Олександр Чорноіваненко так само не проходив спеціальну перевірку, а це є підставою для припинення повноважень голови обласної ради та звільнення його з посади без рішення відповідної ради, - повідомив «КП» керівник Центру Ярослав Турчин і уточнив, що вже ініціював відповідне звернення до сесії облради, а також компетентних органів, у тому числі Національного антикорупційного бюро.

За його словами, якщо сесія заблокує розгляд звернення, - позиватиметься до суду.

- У разі, якщо розгляд звернення громадської організації на сесії облради буде блокуватися її головою або депутатським корпусом, Центрі співпраці та підтримки міжнародних проектів звертатиметься до суду й ініціюватиме відкриття кримінального провадження, - додав Турчин.

Нагадаємо, головою обласної ради Чорноіваненко став торік у грудні.

Як уже повідомляла «КП», декларуючи доходи за 2015 рік Чорноіваненко спочатку приховав, а потім показав понад 200 тисяч гривень на своїх банківських рахунках.
e-max.it: your social media marketing partner