У Кіровограді можуть з’явитися електробуси

,

4413Електробуси і тролейбуси з акумуляторним запасом ходу можуть з’явитися у Кіровограді. А поки городян возитимуть звичайні тролейбуси, за які з завтрашнього дня відповідатиме новостворене комунальне підприємство «Електротранс», повідомили у мерії, сьогодні, 25 квітня.

– У нас ніяких проблем немає, тролейбуси працюватимуть, лише тепер у складі нового комунального підприємства. І ми будемо робити все для того, щоб збільшувати кількість тролейбусів, а далі переходити на більш досконалі форми пасажироперевезеннь: електробуси, тролейбуси з акумуляторним запасом ходу на певний кілометраж і так далі, – заявив міський голова Кіровограда Андрій Райкович.

Нагадаємо, 21 квітня майже два десятки працівників «Єлисаветградської транспортної компанії» прийшли до міськради, аби з’ясувати, хто ж буде новим керівником тролейбусного парку та чи збережуть їм після пертурбацій робочі місця.

З 26 квітня все майно «ЄТК» переходить до новоствореного комунального підприємства «Електротранс».

Пізніше, як повідомляла «КП», мер Кіровограда пообіцяв працівникам «ЄТК» дати роботу на новоствореному комунальному підприємстві.

Електробус їздить на акумуляторних батарея і не має шкідливих вихлопів.

Вартість електробуса, наприклад, виробництва львівського заводу «Електрон», – близько 9 мільйонів гривень.
e-max.it: your social media marketing partner